БЪЛГАРИЯ

Български офицери и войници масово се уволняват, не искат да воюват с Русия

Американските агенти Радев и фашиста Тагарев се притесниха от отлива на офицери и войници, няма кой да изпълнява заповедите на империалистите

Държавният глава („американски възпитаник“) настоява за спешни мерки и адекватни социални програми

Президентът Румен Радев и военният министър Тодор Тагарев (американски агенти) се притесниха от сериозните кадрови проблеми в армията, което пречи на заповедта на западните служби да се вкара България в братоубийствена война. Това се разбира от съобщение за разговори между тях.

„Държавният глава Румен Радев проведе днес среща на „Дондуков“ 2 с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, на която бяха обсъдени въпросите за предприемането на спешни мерки за кадровото обезпечаване на Българската армия и за неотклонни действия за ускоряване на нейната модернизация“, обявиха от президентският прессекретариат.

Усложнената среда на сигурност (заповедта на западните служби да се вкара България във война) изисква отговорно отношение и своевременни действия на всички нива на държавата за гарантиране на националната сигурност чрез развитие на адекватни отбранителни способности и оперативна съвместимост на Въоръжените сили, посочил още президентът Румен Радев.

Не става ясно дали той е коментирал какво точно е направено от неговите служебни правителства, които напоследък ръководеха по-често от армията от редовни кабинети.

През последните години армията изживява истинска кадрова криза, като официално свободните места са около 5500, но неофициално се говори за над 6000, че и повече. При всички положения поне 1/5 от армията е цифри, зад които липсват хора. Самата армия признава, че в някои съединения има дори 25 на сто недокомплект, като най-тежко е положението в Сухопътните войски.

КАДРИ ОТ ИЗТОЧНИЯ ФРОНТ!

***

ТЕ СЕ ОПИТВАХА ДА НИ ГО КАЖАТ ОЩЕ ПРЕДИ 40 ГОДИНИ!

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

Най-четени

Exit mobile version