БЪЛГАРИЯ

Поредно „свръх демократично“ изказване за свободата на словото на роден „медиен експерт“

Попаднах на поредно „свръх демократично“ изказване за свободата на словото на роден „медиен експерт“. Популярният и като „доцента с папионката“ преподавател от Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК) на СУ, изразява съжаление от факта, че у нас има две гледни точки към войната в Украйна. За него особено притеснителен е факта, че голяма част от българите смятат: не Путин, а НАТО е причината за войната в Украйна! „За съжаление тази пропагандна линия започна да има много големи поражения в мисленето в българското общество. Това става, защото пропагандата работи с конспиративни теории, които трудно проникват в традиционните медии, особено в националните, но са широко разпространени в интернет средата“, твърди любителят на папионки. Той е категоричен: „За мое съжаление победи идеята, че трябва да се чуе руската гледна точка, тази на Путин, която е пропагандна“.

„Конспиративните теории“ е евфемизъм, който доцента с папионката използва за да избегне верното определение – истината за събитията в Украйна. Точно тя е невъзможно да се появи в „националните“ медии. Тук съвсем съзнателно поставям кавички, защото най-големите медии у нас нямат нищо общо с националните ни интереси. Капиталът, благодарение на който те съществуват, е западен, най-вече американски. И е почти невъзможно в тях да работи човек, който е носител на различни от западните „ценности“. Действа правилото, който плаща на музикантите определя каква музика да свирят. Ето защо в днешна „демократична“ България точно в „националните“ медии вилнее жестока цензура, непозната дори и за най-мрачните периоди на „тоталитаризма“. А всеки, който си позволи да се отклони от „партийната линия“ се подлага най-малкото на публично омаскаряване от страна на подобни на доцента с папионка негови съмишленици, включително и от СУ. Да си спомним истерията например, която тези „борци срещу дезинформацията“ създадоха около личността на един от малкото почтени и смели български журналисти – Петър Волгин. Що се отнася до външен човек, за когото се знае, че е носител на „конспиративни идеи“, шанса му да получи свобода на изказ в „национални“ медии е под нулата.

Но управляващите у нас западни марионетки и обслужващия ги корпус от „интелектуалци“ имат твърде сериозен проблем: въпреки жестоката цензура българите, които не желаят да им промиват мозъците, стават все повече! Те искат сами да се ориентират в случващите се събития, в това число и в Украйна. Затова те търсят и намират алтерантивни на денонощно натрапваните им от родни и чужди измислени „елити“ , гледни точки. За тези българи „националните медии“ отдавна са се превърнали в източник на откровена манипулация, дезинформация и нагли лъжи.

А на лъжата краката наистина са къси. Безспорен факт е, че САЩ и НАТО след 2014 г., когато организираха държавен преврат в Киев и настаниха на власт там свои марионетки, положиха колосални усилия за да създадат реална опасност за националната сигурност на Русия. И в продължение на осем години осъществяваха истински геноцид над милиони рускоговорящи жители на Украйна. Точно това провокира Русия да започне и своята специална операция на нейна територия (припомням на читателя, че досега нито една от страните в конфликта не е обявявала война на другата!). А предостатъчно доказателства за това, че точно САЩ и НАТО започнаха опосредствена (прокси) война срещу Русия в началото на миналата година и я водят с използване на украинско „пушечно месо“, читателя може да намери на сайта ми – kreativen.bg. А, когато фактите говорят и боговете мълчат…

Доцентът с папионката ни припомня принцип в Закона за радио и телевизия, който изисква да не се допуска съдържание, подтикващо или оневиняващо насилие. Но в публичните си изяви точно той нарушава този Закон, като директно и косвено оневинява, идеализира, героизира, защитава чудовищни престъпления на свръхксорумпираният, авторитарен, по същество неонацистки украински режим. Тях ги установи дори строго контролираната от САЩ неправителствена организация „Амнести Интернешънъл“. В свой доклад тя написа например, че „украинските сили са изложили на опасност цивилни, като са създали бази и са използвали оръжейни системи в населени жилищни райони, включително в училища и болници“.

Ето още един факт, свидетелстващ за зверствата на украинския режим, ръководен от клоуна-президента Зеленски. Само на територията на Донецката народна република (ДНР) за 368 дни от началото на руската операция украински военни са изстреляли срещу мирни граждани 231 ракети от реактивни системи за залпов огън (РСЗО) Himars, 258 ракети за РСЗО „Ураган“, над 13000 ракети за други РСЗО, 22366 снаряда калибър 155 мм и т.н. Регистрирани са за същия период 15734 факта на стрелба по мирни хора, като 15402 пъти тя е водена с използване на тежки оръжия. Последиците от това са 4440 убити мирни жители на ДНР, сред които 132 деца и 4125 ранени, от които 265 са деца. От украински снаряди, ракети, мини (много от които са произведени в България!) са повредени 9889 жилища, 138 медицински заведения, 488 училища, 965 социални обекти, 780 обекти на електро-,топло- и газоснабдяването… И при това става дума за малка част от Източна Украйна. Чрез истински терор украинския режим се стреми да ликвидира, колкото се може повече етнически руснаци. А градовете и селата на вече освободените от руските военни територии, да станат непоносими за живеене.

Ще си спестя по-широк коментар на абсурдните, демонстриращи тотална неосведоменост и некомпетентност внушения за „путинска пропаганда“, които прави доцента с папионката. И, които много често разпространява и в други свои публични изяви. В замяна ще ви запозная с гледната точка на Райън Макмакън, който е водещ сътрудник на един от най-авторитетните американски „мозъчни тръстове“ – Институтът „Мизес“, разположен в Обърн, щата Алабама. Райън, който най-малко може да бъде наречен „путински пропагандист“, прави смешни основните тези, които яростно се опитват да ни налагат доцента с папионката и подобни на него русофоби, които изобилстват не само във ФЖМК, но и в СУ като цяло. Според Райън руснаците нямат никакво намерение да завземат територии извън Източна Украйна. Икономическите санкции на Запада въобще не са ги съсипали. По-голямата част от света категорично не подкрепя водената от САЩ и съюзниците му политика спрямо Русия. Не се сбъдват и усилията на САЩ и НАТО да разпалят Трета световна война в Украйна. Все повече хора по света не желаят да правят жертви, за да подкрепят неадекватната политика на САЩ в Украйна. Твърде много са и тези в света, които виждат присъщото за САЩ лицемерие зад приказките им за зачитане на националния суверенитет.

Райън смята, че САЩ искат да водят войната до последният украинец и затова я пробутват на света като глобален кръстоносен поход срещу Русия. Американската пропагандна машина от самото начало на руската операция е задействана на пълни обороти за да я демонизира. Нещо повече: според Райън русофобската истерия е стигнала дотам, че западни експерти са започнали да настояват за необходимостта от световна ядрена война.

Историята доказва: огромното мнозинство от военните конфликти приключват чрез преговори. Но всички онези, които призоваваха за преговори за прекратяване на войната, за да се ограничат кръвопролитията в Украйна, незабавно биваха дамгосвани като руски апологети, пише Райън. Той е категоричен: невъзможно е Украйна да победи и Русия няма да се отегли от освободените вече от нея територии. САЩ, обаче, не искат да се откажат от манията си да превърнат Украйна в аванпост на НАТО. Украинският режим продължава да смята рускоговорящите граждани на Украйна за втора категория хора. Западът насърчава необходимостта от пълномащабна война и това ще струва много скъпо на света, обобщава анализаторът на Институтът „Мизес“.

По всичко личи, че „демократи“ от СУ с и без папионки не са забравили славното си комсомолско минало, когато със същият ентусиазъм, с който днес демонизират „путинска Русия“, громяха американския империализъм. А някога уважавания университет все повече се превръща в център не само за разпространение на извратените „ценности“ на ЛГБТ+, но и за борба с „руската дезинформация“.

Още по-тъжен е факта, че унизителното раболепство пред Запада на започнали работа в СУ по времето на социализма преподаватели, копират и много от младите им колеги. Едно от обясненията за това е, че от „демократи“, окичени със звания и степени зависи избора на асистенти и по-нататъшната им академична кариера. И, ако кандидатът не демонстрира дълбока преданост на идеите на либерализма, евроатлантизма, глобализма, хомосексуализма, трансджендъризма и т.н., ако не е яростен русофоб, шансовете му да се реализира като преподавател в университета са нищожни.

В интерес на истината в мракобесието си тези образи едва ли влагат нещо лично. И в далечното минало, както и сега тях ги движат простички мотиви: щедри западни грантове за безсмислени проекти, стипендии и специализации в чужбина, безпроблемна академична кариера, независимо от способностите, охолна държавна службичка… Ако далаверата идваше не от фондации от типа на „Америка за България“, „Отворено общество“ на Сорос или „Конрад Аденауер“ например, а от Марс, то те с пламтящи очи щяха да ни убеждават в невероятните достойнства на марсианците.

А всичко друго е лъскаво словоблудство за тъпоглавци, в чието производство в геометрична прогресия огромен принос имат и борците срещу „путинската дезинформация“.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАРНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version