БЪЛГАРИЯ

300 КИЛОВАТА ПРЕЗ ЛЯТОТО И 800 КИЛОВАТА ПРЕЗ ЗИМАТА, или…

КАК ЕКО ИЗВРАЩЕНИЯТА ПОД ФОРМАТА НА ДРЕСИРОВКА ДОСТИГАТ И ДО ВАС.

„ПО-СКЪП ТОК ПРЕДЛАГАТ ОТ ДРУЖЕСТВОТО. АМА САМО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ПОТРЕБЯВАТ ПОВЕЧЕ.“ (БТВ Новините) Начи, сещате ли се? Тук никой не ви определя колко градуса да е топло зиме в дома ви, като в Швеция (Швейцария ли беше) Неее… Тук се пипа по-меко 😉Иначе е същото! 😃Тоест: Ако сам го удариш така, на СЪЗНАНИЕ, и пощадиш клетата природа, и се съгласиш доброволно да влезеш във филма на еко-психо-патите и да им играеш по свирката – ЗА ТЕБ ТОКЪТ ОСТАВА ЕВТИН. Няма да се променя цената.

Ако обаче си го ударил на ЕКО-БЕЗОБРАЗИЯ, и потребяваш, колкото не ти е жал, и имаш и пари да си го и плащаш – е ми, ще плащаш, майка! ЗА ТЕБ ТОКЪТ ЩЕ ПОСКЪПНЕ ДРАСТИЧНО! Щом нямаш съзнание, не жалиш природата, дишаш кислород – издишаш въглероден двуокис, и искаш да ти е топло на г*за и да готвиш мусака – ще плащаш! Ще плащаш, и ще ти пукат ушите.

Или хора ще ставате (пардон – РОБ(оти), по-точно киборги) – или ще ловите гората вие. Няма тън-мън. Средно положение няма!

____________________________________
Ее… Това е мекото, де. Засега. На тоягата тънкото, дето се вика.

Споко! Ще дойде и дебелия край 😉

Та така с тока. Виж, с дървата е друго. ДЪРВАТА МИНАХА 200 ЛЕВА КУБИКА. Тоест, дървата станаха по-скъпи от тока, мда. Демек – ше изберете тока, за по-евтино, вие.

Само, че тока – ЩЕ ГО ПОТРЕБЯВАТЕ РАЗУМНО, ЕЙ!

СЪЗНАНИЕ трябва. САМОСЪЗНАНИЕ. Тока ТЕ определят колко да потребявате. Иначе бият през пръстите (пардон – по джоба)

Ще се дресирате вие! И хоро ще играете. И още как!

Ще ми дишате кислород, и ще издишате въглероден двуокис. Ама, ха! Безсрамници! А Природата ще изнемогва.

___________________________________

Виж, добиването на ШИСТОВ ГАЗ, копаенето на нефт, на злато, и всякакви други ценни и безценни минерали – това няма проблем. Това е природосъобразно. Но да дишате кислород? И да ядете мусака? Да си имаме уважението!

Обаче пък ИНФЛАЦИЯТА ПОНЕ Е В РАЗУМНИ ГРАНИЦИ – 18% !

Начи! Яйцето вече достигна 0.50 ст (десет яйца 4.80 в селския магазин) Беше 0.20 ст. Хлябът гони двата лева (даже ги минава, зависи от марката) Беше левче! Най-обикновен, отровен маргарин БЕЛЛА, дето беше левче – сега е 2.20 лв. Така и с майонезата. Отровна и тя. Ама беше 0.90 ст. Сега е 2.00 лв. и тя.

Няма смисъл да ви занимавам с цените. Виждате ги всеки ден в магазина. Колко пъти по 18% е – изчислете сами. Мен по сметките знаете, че ме няма. Само по думите, в думите ми е силата.

Стана ми весело вчера, че си купих олио за 4.20 лв (НА ПРОМОЦИЯ!) Две бутилки. Викам, щом е на промоция, да взема две. А иначе в къщи още имам една или две бутилки от лятото – на 3.60 лв. бутилката. Без промоция 😃 Колко е инфлацията – изчислете сами. Казах ви, че по сметките ме няма. Или питайте БТВ Новините: „Силата да бъдеш информиран!“

Освен това тенденцията била ДА СЕ УЕДНАКВЯТ ЦЕНИТЕ ЗА ОТОПЛЕНИЕ НА ГАЗ, ТОК, ПАРНО, ДЪРВА… ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНЕЛО ПРЕМИНАВАНЕТО ОТ ЕДИН ВИД ОТОПЛЕНИЕ КЪМ ДРУГ. Да се реши дилемата, тоест – да избираш по-евтиното. Демек, което и да избереш – все да ти е ЕДНАКВО СКЪПО (пардон – евтино) 😃

https://telegraph.bg/…/bez-razhishtenie-evtin-tok-do…

С две думи – измислили са го 😉
___________________________

АМИ, ТОВА Е. Направих ви кратък разбор на това, което успях да хвана от новините. Нещо за Вежди Рашидов говореха, и за връзките му с Мултигруп – Първата икономическа групировка след Прехода. Така наречения „Преход“ (оказа се, че Прехода е от живот към смърт, и освен това не свършва) Но това е друга тема!

По-важното е, че мутрите и престъпниците и сега, както и тогава – ги наричат ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИ БИЗНЕСМЕНИ с пистолети.
И така, С УВАЖЕНИЕ говореха за тях.

С други думи: „Войната е мир, свободата е РОБСТВО, невежеството е СИЛА!“ Ех, Оруел…

Това пророческо изречение е в пълната си сила днес, и особено за последното важи с особена СИЛА, мъдрото Оруелско прозрение.

Невежеството е СИЛА, да. И то каква!

Освен предпоставка за просперитет в обществото и необходимо качество за народен представител. Най-вече!
Или, поне за добре облечен бизнесмен.

Пожелавам ви високи вибрации с ето тази уникална песен на Шаман. Дръжте истината за знаме, любовта за единствено оръжие, и #ОстанетеВсъзнание. Много е важно.

Много спокойна и влюбена вечер от мен ❤️

Гълъбина

P.S. И да знаете, ей! Ако ме блокират – търсете Кокошката е за разкош! На латиница 😃
KokoshkataEzarazkosh – Ето така 🙂

Сума ти народ изпоблокираха тия дни, а пък мен нещо са ме позабравили, ама хайде да не дърпам дявола за опашката (че често го правя) 😃

Останете си със здраве. И умната! 🥰😘

Щъркела нека ви е за разкош 🙂

Гълъбина Митева

Най-четени

Exit mobile version