БЪЛГАРИЯ

Кървавия клоун Зеленски заплашва България с радиоктивна катастрофа

При ядрена катастрофа на Запорожката АЕЦ, най много ще пострадат Румъния и България, определиха специалисти. Малоумния наркован (приятелчето на Киро Тъпото и фашизирания пигмей от ДеБилите), клоун обстрелва всеки ден територията на ядрената централа по нареждане на британските служби. Всеки момент може да стане взрив на ядрените отпадъци, което ще превърне България в следващия Чернобил.

Три снаряда паднаха край хранилището за радиоактивни изотопи на Запорожката АЕЦ

През последните 24 часа администрацията на Запорожка област е регистрирала най-малко три попадения на снаряди в района на хранилището на радиоактивни изотопи на Запорожката атомна електроцентрала, съобщи ръководителят на региона Евгений Балицки.

Според него, радиационният фон след удара на Въоръжените сили на Украйна по територията на Запорожката АЕЦ сега е нормален.

Балицки добави, че на територията на съоръжението се съхраняват хиляди тонове радиоактивни отпадъци, се казва в Telegram-канала на ръководителя на администрацията.

Властите на Запорожие са разработили план за действие, до евакуация на жителите, ако ВСУ удари по хранилището за ядрени отпадъци.

Киев умишлено се прицелва в хранилището за ядрени отпадъци в Запорожката атомна електроцентрала, за да провокира взрив на „мръсна бомба“, каза ръководителят на ВГА, предава ТАСС.

Той допълни, че днес е бил повреден електропроводът.

„Днес беше повредена високоволтовата линия на подстанция Каховская. За извършване на възстановителни работи линията беше заземена. Що се отнася до облаците дим, които потребителите на социалните мрежи фиксират, именно в резултат на скъсване на електропровод е избухнал пожар на терена. Пожарните екипи работят“, каза Балицки.

За денонощие Въоръжените сили на Украйна на два пъти подложиха на масиран обстрел територията на Запорожката атомна електроцентрала и град Енергодар.

От петък въоръжените сили на Украйна обстрелват най-голямата атомна електроцентрала в Европа. В същото време Киев твърди, че Запорожката АЕЦ е обстрелвана от уж руски военни, които всъщност охраняват централата. Москва нарече цинични изявленията на украинската страна, че „руската армия се самообстрелва“.

Русия подчерта, че украинските войски обстрелват АЕЦ, за да привлекат внимание и да получат нови оръжия.

ПОДХОДЯЩА МУЗИКА ЗА ЛЮБИТЕЛИТЕ НА ЙОГА

ПРИЯТНА МУЗИКА ЗА ВАШЕТО КАФЕНЕ, БАР, РЕСТОРАНТ, СЛАДКАНИЦА, ДОМ

Най-четени

Exit mobile version