АНАЛИЗИ

Някои очакват от президента отмъщение… Какво отмъщение?!

Социологът Живко Георгиев:

„- Някои очакват от президента отмъщение… Какво отмъщение?! Всичко е в ръцете на гласоподавателите, а не на г-н Радев. Няма по-голямо отмъщение от това той да победи на президентските избори и да получи нов мандат.

– Съдбата на държавата от няколко години е в плен и зависи от егото на Борисов. Не мисля, че от егото на Слави Трифонов зависи държавата. Там е въпрос и на аритметика, и на капацитет, и на политическа конюнктура, и на желание да се реализират онези ключови идеи, на които Трифонов и неговата нова формация посветиха последните години. Така че, ако на някого наистина е трудно да вземе решение, това е Слави Трифонов. От Бойко Борисов не мисля, че нещо зависи поне в момента.

– Джипката на Борисов няма скоро да бъде паркирана. Той ще продължава да се бори и не само заради собствената си кожа, а защото там има цяло микропоколение, което инвестира в ГЕРБ и няма да му е лесно да признае, че тази инвестиция е губеща. Те ще се борят поне за елементарна възвращаемост. Бъдещето е в нови формации. Дали ще е в тези, които наблюдавахме на тези избори, или ще се появят нови – ще видим. Влизаме в дълъг период на политическа ферментация. Дали от нея ще се получи вино или оцет, това зависи от всички.

– Грешка на БСП и Корнелия Нинова беше, че не подкрепи веднага президента Радев за втори мандат. Но за президента това едва ли има решаващо значение. Сигурен съм, че Румен Радев знае много добре, че той има подкрепата на 99% от симпатизантите на БСП. БСП няма друг ход освен да го подкрепи за втори мандат.“

Най-четени

Exit mobile version