АКТУАЛНО

Неща за размисъл…

Днес няколко неща ми направиха впечатление. Едното е това, че вече официално сме под седем милиона души. А само преди 30 години чакахме деветмилионния българин. Така и не го дочакахме. Сега се чудим дали след петдесет или сто години изобщо ще има българи. Не България, или български граждани, а българи. Защото има разлика. За мен думите етнос и нация не са мръсни думи. Те са важни. Защото е важно да се запази българският ген и българската нация. Никой не ни казва колко от тези седем милиона души са българи. А като не знаем, се успокояваме и изпадаме в апатия.
Правителството одобри сделката за таралясниците, ще се дадат едни 1,256 млрд. долара за осем самолета. А днес изведнъж научавам, че щели да купуват още осем самолета, пак от „стратегическите“ ни господари. Уж на разсрочено плащане. Само да напомня, че параметрите и на сегашната сделка много се промениха и от разсрочено, се оказа, че ще плащаме веднага, а на разсрочено ще ни доставят самолетите. И кого всъщност ще пазят тези самолети, за какво са ни, след като ние си отиваме?
Тези дни в социалните мрежи един висшист публикува данни за заплатата си – 388 лева! Това е подигравка с българите. Не само подигравка – унищожение. Искат да ни прогонят от земята ни и да ни унищожат. Земята отдавна са я спазарили. Ние, българите, в стремежа си да работим, в стреса и напрежението, да издържаме други български граждани, не винаги българи, да плащаме данъци и сметки, оставаме с по 1-2 деца. Които пък си отиват от Терминал 1 и 2, за да се спасят от геноцида тук. Държава, която има пари, за да показва на колене лоялност към господарите си, а оставя младите хора и възрастните в мизерия.
Да припомня, че само преди няколко дена България беше осъдена в Страсбург да плати 100 000 лева обезщетение, за отказано лечение в чужбина на дете. Няма пари за децата, но да се доказва вярност, лоялност към господарите, има. А за комисионните не се съмняваме, че политиците ще си ги получат. За да ни унищожават. Държат ни в мизерия, а прахосват нашите пари, за да живеят те добре.
И защо се получава така. Защо никой не ни казва истината? Пак тези дни се разбра защо. От 2007 година досега медиите са получили 57 милиона лева от държавата и от проекти. В България журналистите и свободата на словото струват петдесет и седем милиона. И са застанали в удобна за политиците наведена поза, за да си ги вземат. Журналистите трябва да са четвъртата власт, тези, които са посредник между нас и политиците. А те се превърнаха в рупор на управляващите. Продадоха се. Станаха журналиститутки. Не ви ли е срам? Остана ни само в социалните мрежи да казваме истината, да са страхуваме и да ни блокират. Докато вие превърнахте свободата на словото в бизнес.
Българи, знам, че е лято. Всеки мисли за море и за плаж. Но се замислете, че дори вече не може да почиваме на българското Черноморие, и него унищожиха. И докато мълчиме, ще продължават.
Докога? Замислете се!
Елена Гунчева, Фейсбук

Най-четени

Exit mobile version