АКТУАЛНО

Новата черна дупка за пари не тръгна!

Пътната агенция се прадеде пред безбройните проблеми, възникнали само в първите два работни дни от новата година заради електронните винетки. Шефът на националното ТОЛ-управление даде извънредна пресконференция. Антон Антонов де факто призна за гафовете и обяви, че до 15 януари ще може да се пътува без винетки из България. След тази дата обаче тол-полицията и КАТ ще започнат да глобяват за липсата на винетки. Антонов обясни, че гратисният период всъщност е за да бъдат по-добре информирани шофьорите какво трябва да направят. Той обаче призна за проблеми по граничните пунктове, защото там наистина липсват терминали за електронни винетки.
Оказа се, че има доста голям проблем и при конвертирането на хартиените стикери в електронни винетки. Поне в 33% от случаите опитите за конвертиране са неуспешни. За това от днес спира конвертирането на хартиените винетки в електронни.
Чак след месец пък можем да очакваме терминали за е-винетки по всички гранични пунктове. Както ДУМА писа, проблем има и по бензиностанциите, където машините все още не са доставени или пък не са свързани със системата.

Най-четени

Exit mobile version