АКТУАЛНО

Тръмп обвини ЕС за загубата си от 817 млн. долара

Търговската война между САЩ е Евросъюза е в разгара си. Американският президент Доналд Тръмп се стреми да натрапи на европейските политици своите правила на „играта“ и не се притеснява от доста резките си изказвания.

В предверието на срещата на ръководителя на европейската комисия Жан-Колд Юнкер с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом за обсъждане на противоречията в сферата на търговията, Тръмп написа в Twitter какво трябва да очаква Европа от тази среща.

„Всеки път, когато виждам, че слабия политик моли да бъдат прекратени търговските преговори или използването на мита за противодействие на несправедливите тарифи, аз си задавам въпроса, за какво могат да мислят те?“ – написа Тръмп.

Тръмп отбеляза също, че миналата година Съединените щати са загубили от несправедливи сделки 817 млрд. долара, които, например са могли да получат фермерите от САЩ или държавата като цяло.

„Долу слабостта!“ – резюмира той.

Струва си да се отбележи, че европейската страна на свой ред не храни особени надежди относно тези преговори. Там разбират, че Юнкер няма да успее да убеди Тръмп, който обяви търговска война на целия свят. В Брюксел вече подготвят ответни мерки във вид на мита на стоките от САЩ за 20 милиарда долара.

Така че в най-близко време напълно може да се очаква изостряне на тази търговска война. Та нали едва ли американският елит ще остави на спокойствие Европа. Вашингтон ще продължи да нагнетява обстановката и не е изключено отново да повиши митата. В САЩ винаги действат грубо и твърдо.

Най-четени

Exit mobile version