Великобритания/Прилики и разлики между Нацистката империя и Британската

Списание ЗОРА - Интересните теми на едно място!

Великобритания/Прилики и разлики между Нацистката империя и Британската


•  Британската Империя също е избила десетки милиони!
•  Нацистите се възхищавали от това, че британците били създали перфектна империя.

Започвайки да пише книгата си, Марк Мазовер поставя пред себе си титанична задача: да изложи в един том историята на Третия Райх. Но тази задача е непосилна за всеки, който се захване за нея.

Първо, територията, намираща се под управлението на Германия, била огромна. През 1941 г. немските войници вече били стъпили на пясъчните брегове на Британия, на пшеничните полета в Украйна, в изгорените от слънцето гори на Крит, а и в заснежените равнини към Санкт Петербург.

Намирайки се в зенита на могъществото си, Райхът бил подчинил почти половината от населението на Европа.

Главната беда била в следното: че системата на управление над подчинените територии била пълен бардак. Затова за всеки историк, който се заеме да систематизира периода, ще му бъде крайно трудно, защото бардакът по своята природа е безсистемен.“

Обещавайки да въведат в империята си «нов ред», немците неволно направили едно от най-комичните изявления за цялата история на войната — защото в тяхната империя нямало никакъв ред. Личният преводач на Хитлер веднъж отбелязал:

«Нацистите обичаха да говорят за хилядолетието на Райха, а самите те не бяха способни да пресметнат ситуацията дори пет минути напред!».”

Във Франция, например, те дълго не успели да определят позицията си — да водят политиката на вишисткото правителство или да започнат разстрели на заложниците.“

Затова пък в Източна Европа, населена със славяни, нацистите наистина считали местното население за «нечовеци» и се отнасяли към тях съответно.”

В сравнение с това тяхното поведение в окупирана Дания можело да се нарече интелигентно.

Но дори ако се отчете разделението на хората на «нечовеци» и «човеци», има разминаване в мнението сред представителите на административната върхушка.“

Например, райхминистърът за източните територии Алфред Розенберг считал за необходимо да се дадат на Украйна гаранции за бъдеща независимост, а райхскомисарят на окупирана Украйна Ерих Кох, например, се прославил с признанието, че всеки път, когато срещал надарен с разум украинец, изпитвал непреодолимо желание да го застреля.

Единствената постоянна величина в тази мешеница бил самият Хитлер, който призовавах хората си «да затворят сърцата си за жалостта и да действат жестоко»”

Ще добавим, че проектът Холокост се създавал на фона на проекта за устройството на териториите на СССР като източна част на бъдещата Германска империя.

…Същият Кох, губейки своите украински «владения», избягал от Източна Прусия чрез ледоразбивач — успели да го хванат, благодарение на това, че командването на флота отказало да му даде място в подводница, за да избяга в Латинска Америка.

А генерал-губернаторът на окупирана Полша Ханс Франк избягал от Краков заедно със своите приближени, но, когато Мерцедесите им излизали от Вавелския дворец, пияният шофьор се врязал във вратата, а от автомобила се изсипали в калта множество куфари, пълни с храна и цигари… ..Франк се скрил в скромно селце в Бавария и провесил по стените крадени картини, в това число оригинали от Рембранд и Леонардо да Винчи.

Най-интересният материал в книгата е съпоставката на нацистката империя с Британската.“

Нацистите се възхищавали от това, че британците били създали перфектна империя.

Розенберг написал: «Струва ни се, че империята им е построени върху расово обосновани претенции за владичество».”

Когато ми се налагаше да работя над труда си за нацизма, много бивши нацисти нееднократно ми казваха, че те са считали за «трагедия» това, че се е наложило британците да воюват срещу немците.“

Според думите на един бивш офицер от СС, «трябваше да работим заедно — съюз на вашата морска империя и нашата континентална — заедно бихме били непобедими!»”

А каква е разликата между двете империи?“

Мазовер твърди, че главната разлика била в това, че британците обещали «политическа самостоятелност в бъдеще, макар и с редица условия, за своите колонии, а «нацизмът бил доктрина на вечната империя».

Мазовер призава също неприятния факт, че британците за искали «колониално управление за диваците от Африка и Океания за неопределен период».

Към това ще добавим, че от гледна точка на ранните заселници в Австралия, местните аборигени не са били хора, т.е. техните възгледи са били напълно близки до възгледите на нацистите, колонизирали населения със славяни Изток.”

Мазовер прави паралели между двете империи и на ниво корупция.“

Според твърденията на полски нелегален, «корупцията сред немците е достигнала неописуемо ниво: можеш да си купиш паспорт за чужда държава, да се откупиш от трудова повинност и дори от необходимостта да носиш  на ръкава си знака за евреин».”

В Британската империя не е имало нищо подобно.

Защо?

Има ли фундаментална разлика между двете империи?

Мазовер не дава отговор на този въпрос, но не защото не му стига място в книгата.
- - -
Четете ни навсякъде във вашия смартфон, таблет или компютър.
- - -
Следете информация за последните новини и анализи във Facebook и Twitter.
...
Източник вестник ЗОРА
***************************
Искате ли повече приятели? Искате ли повече лайквания? Искате ли повече клиенти? Обадете ни се на телефон: 0888 369 884

Изграждане не личен и корпоративен имидж!

Управление  на социални мрежи, максимални резултати, много приятели, много клиенти! Предлагаме на вашето внимание нашите услуги, Максимизирне на вашите приходи!

Трябва да инвестирате във вашето време? Трябва да сте сигурни във възвращаемостта на вашите инвестиции? Не знаете как да се сдобиете с повече приятели? За това е много важно за вас, вашата фирма да знаете как се управляват правилно социалните медии. Ние ще ви помогнеме, ние знаем как! Ще ви спестиме време и средства. Максимизирайте вашите приходи!

Как да използвате социалния бум:

• присъствие в социални мрежи
• представяне в социални мрежи
• репутация в различните социални мрежи
• бизнес в социалните мрежи

Чуйте какво казва WEB  за вашата фирма.

***************************
Професионални счетоводни услуги: 0888 369 884

ПРОФИН – счетоводно обслужване е българска компания която е създадена, за да посрещне нуждите на частните и корпоративните клиенти от целия спектър на счетоводните услуги.
Клиентите ни се доверяват защото:
•    в офиса ни работят много добри професионалисти;
•    предлагаме най-доброто решение за всеки клиент;
•    клиентите ни получават точна, достъпна и разбираема информация за хода на своя бизнес, което им осигурява възможност за взимането на оптимални управленски решения;
•    клиентите ни имат възможност да направят своя избор между пълния пакет услуги за цялостното счетоводно отчитане на абонаментен принцип, до инцидентното отчитане на отделна дейност;
•    информацията към всички възможни институции се подава с електронен подпис;
•    връзката ни с клиентите се осъществява на място в офиса им, в нашия офис или по електронна поща;
•    работното ни време е изцяло съобразено със спецификата на клиентите ни.

***************************

Юридически услуги : 0888 369 884
Предлагаме юридическо обслужване на фирми и на физически лица по време на целия цикъл от подписването на предварителния договор до издаване на нотариалния акт за имота.

Услугите които предлагаме при сделките с недвижими имоти са :

· Проверки за тежести върху имота;
· Проверка на имота по документи;
· Правни консултации;
· Изготвяне на предварителни договори за покупко-продажба на имот;
· Изготвяне на правни становища;
· Изготвяне на различни договори по желание на клиента;
· Участие в преговори при имотни сделки.
· Юридически иммиграционни услуги.

***************************
Недвижими имоти: + 359888 369 884

Предлагаме ви висококачествени имоти, намиращи се на териториите на нови актуални пазари.  Възприемаме се като отговорна и почтена компания, чийто приоритет са индивидуалните потребности на нашите клиенти в областта на недвижимите имоти. Стараем се да разпознаем и удовлетворим всяка от тези нужди, спазвайки както пазарните принципи и високите професионални стандарти, така и етичните правила и норми.

Едно от нашите предимства е умението ни да формираме и развиваме сплотени екипи от силно мотивирани служители и специалисти.

Екипът ни е съставен от образовани млади хора, тясно специализирани в обслужването на териториално отделени райони и отделни видове собственост. Ние разполагаме със собствена информационна система за управление на база-данни от недвижими имоти, което ни позволява да обявяваме и да поддържаме в актуалност голям брой разнородни оферти за търсене и предлагане на недвижими имоти. Моля при интерес към оферта на "LUX BULGARIA" се свържете с консултант на компанията. Ще получите професионална консултация и помощ при закупуване на недвижима собственост.

Информацията, съдържаща се в този сайт не е търговско предложение и не е обвързваща. Всички снимки са компютърно генерирани.

Снимките, скиците, чертежите и другите форми на графично представяне на обектите са представени само с цел онагледяване и могат да се различават от действителните. " LUX BULGARIA" не гарантира и не поема никакви правни задължения или отговорност за точността и пълнотата.

За последна актуализирана информация, моля обръщайте се към офисите и представителствата на компанията.

***************************
Интериорен дизайн: + 359+ 0888 339 963

Интериорният дизайн е нещо повече от изработването на идеен проект. Това е комплексна услуга, която съчетава и придава еднаква тежест както на предварителното планиране, така и на самата работа по реализацията на проекта. Това е комплексен процес, финалът на който е изящен и уютен интериор. Дългогодишният ни опит в дизайна, планирането и реализацията на цялостни интериорни проекти ни дава увереността да гарантираме, че идейният проект и неговата реализация ще отговорят напълно на Вашите очаквания.
***************************